Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 16 porcij

Za testo:

  • 360 g črno-belih piškotov s kakavovim nadevom TASTE OF AMERICA („oreo“)
  • 80 g margarine ali masla MILFINA

Za borovničevo omako:

  • 250 g zamrznjenih gozdnih borovnic
  • sok bio limone
  • 50 g kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST

Za dekoracijo:

  • 200 g svežih borovnic

Ostalo:

  • 400 g svilnatega bio tofuja NATUR AKTIV
  • 1 pločevinka kokosovega mleka ASIA
  • 3 jedilne žlice sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 200 g kokosove kreme NATUR AKTIV
  • lupinica bio limone NATUR AKTIV
  • 8 lističev želatine BELLA

Priprava

  1. Manjši tortni pekač s snemljivim obodom (premer 20 cm), obložimo s peki papirjem po dnu in po stranici – tako bomo torto lažje vzeli iz pekača.
  2. V multipraktiku zmeljemo piškote v drobtine in vmešamo stopljeno maslo ali margarino. Dobro premešamo, nato jih stresemo v pekač in pritisnemo ob dno in stranice pekača, da dobimo obliko skledice. Postavimo v hladilnik, da se učvrsti.
  3. Pripravimo borovničevo omako: v lonec stresemo zmrznjene gozdne borovnice, dodamo sok 1 limone in sladkor. Počasi na zmernem ognju segrevamo, da se borovnice raztopijo in pričnejo brbotati. Večkrat premešamo in kuhamo, da se omaka zreducira in zgosti, približno 10 minut. Ohladimo, med ohlajanjem se bo omaka še gostila.
  4. Ko je borovničeva omaka ohlajena na sobno temperaturo, pripravimo še kremo: v skledo damo strjeno kokosovo kremo in z ročnim mešalnikom dobro stepemo, da postane puhasta in se pričnejo delati vrhovi. Vmešamo 2 žlici sladkorja v prahu, nato pa še svilnati tofu in kokosov jogurt. Vse skupaj stepamo par minutk, da dobimo enakomerno kremo. Vmešamo še lupinico limone, po želji dodatno še sladkamo (odvisno kako sladko želite). Sedaj vmešamo še borovničevo omako in dobro premešamo.
  5. Namočimo 8 lističev želatine v hladni vodi, da nabrekne, nato jo nad nizkim ognjem raztopimo in vmešamo v kremo. Za vegetarijansko verzijo uporabimo agar – pripravimo po navodilih na embalaži, in sicer v malo vode dodamo žličko agarja in segrevamo do vretja, nato kuhamo še eno minutko in takoj vmešamo v kremo. Krema ne sme biti ledeno mrzla, ampak bolj sobne temperature, sicer bo prehitro želirala.
  6. Ko imamo želirno sredstvo vmešano, kremo vlijemo na vrh piškotnega dna v pripravljenem pekaču in postavimo čez noč v hladilnik (hladi naj se vsaj 8 ur, sicer se lahko razleze, ko jo vzamemo iz pekača).
  7. Naslednji dan pito vzamemo iz hladilnika, odstranimo tortni obroč in peki papir in pito prestavimo na servirni krožnik. Okrasimo s svežimi borovnicami in postrežemo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.