Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

  • 6 jajc iz hlevske reje OKUS PODEŽELJA
  • 300 g finega kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 180 ml vode
  • 150 g gladke moke KORNGOLD
  • 150 g jedilnega škroba
  • 1,5 zavoja kakava v prahu BELLA
  • 3 jedilne žlice kakava v prahu BELLA
  • 250 ml smetane za stepanje MILFINA
  • 250 g temne premium čokolade MOSER ROTH s 70 % kakava
  • 250 g bio jagodnega džema NATUR AKTIV
  • nekaj smetane za stepanje MILFINA
  • 10 jagod

Priprava

Biskvit:

  1. Za pripravo biskvita prekrijemo pekač za torto (premera 26 cm) s papirjem za peko.
  2. Pečico vnaprej segrejemo na 200 °C (oz. na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  3. Vodo segrejemo, v njej raztopimo sladkor in pustimo, da se ohladi. Ločimo beljake in rumenjake. V hladno sladkano vodo najprej postopoma umešamo rumenjake, nato pa vse skupaj s paličnim mešalnikom stepemo v peno. Beljake stepemo v čvrst sneg.
  4. Zmešamo moko, škrob, pecilni prašek in kakav v prahu, posujemo preko mase z rumenjaki in previdno umešamo. Nato umešamo še sneg iz beljakov.
  5. Testo enakomerno prelijemo po pekaču in pečemo na srednji reži od 25 do 30 minut.
  6. Biskvit vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladi.
  7. Ohlajeni biskvit po dolžini dvakrat prerežemo, da dobimo tri enake rezine. Dve rezini biskvita na debelo premažemo z jagodno marmelado, nato pa vse tri zložimo eno na drugo.

Čokoladna krema ganache:

  1. Za pripravo čokoladnega ganacheja v loncu segrejemo smetano za stepanje in v njej raztopimo čokolado.
  2. Pripravljeni ganache porazdelimo po zloženih rezinah biskvita in torto postavimo na hladno.

Dekoracija:

  1. Smetano kremasto stepemo. Torto okrasimo tako, da z žlico zajamemo smetano in po torti naredimo kepice (nekje 10 žlic), na vsako pa dodamo eno jagodo.

Postrežemo:

  1. Torto razrežemo in postrežemo.

Nasvet

  • Jagode, ki krasijo torto, prelijemo z glazuro za torte. Torto postrežemo s stepeno smetano.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.